Tordi alumise osa jaoks kuhu martsipan peale panna oli vaja midagi väga head, sest martsipan ei ole just paljude lemmik, aga kui see kodus olemas, siis miks mitte kasutada. Ja leidsingi retsepti...
Biskviitpõhi4 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl kartulijahu
0,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
250 g maasikaid või muid marju
0,5-0,75 dl suhkrut
1,5 dl vahukoort+ 200 g lahjat kohupiima
1 tl vanillsuhkrut
Kaunistuseks
värskeid marju
Valmistamine
Vahusta toasoojad munad suhkruga. Sõelu hulka eelnevalt omavahel segatud kartulijahu, nisujahu ja küpsetuspulber. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile(minul 30x40 cm)ja küpseta 225° juures 5-8 minutit.
Püreesta marjad suhkruga (väikesed marjad nagu mustikad, sõstrad puista otse vahukoorele, sel juhul immuta biskviitpõhi mahlaga). Vahusta koor ja lisa kohupiim ning vanillsuhkur. Tõsta kook ahjust ja kummuta teisele küpsetuspaberile, mis üle puistatud suhkruga. Eemalda ettevaatlikult küpsetamisel kasutatud paber ja lase koogil jahutda. Määri peale toormoos ja seejärel koore-kohupiimasegu. Lõika biskviit nt. viieks ühesuuruseks piklikuks ribaks. Keera üks viil rulli ja pane püstises asendis serveerimistaldrikule. Keera ümber selle rulli järgmine riba ja siis järgmine... Välja näeb valmis tort nagu hiiglaslik viil rullbiskviiti. Kui kooki kohe ei serveeri pane see külma kohta seisma. Enne serveerimist kaunista tort värskete marjadega.
Nonii siis... selline retsept ja maitseb tõesti väga hästi eriti soojadel aegadel. Ilmselt on see üks minu lemmikretseptides ja selle retseptiga ei maitse martsipan kohe üldse halvasti - seda maitset isegi ei tunne! Aga mida siis edasi teha pärast selle koogi Eestiks lõikamist ja martsipaniga katmist? Edasi pärast seda kui olin valge martsipani peale pannud, värvisin ma loodusliku rohelise toiduvärviga selle tordi ära ja alustasin kaunistamist. Kaunistasin torti shokolaadikujukestega, mida tegin samuti ise. Shokolaadikujukeste jaoks tuleb shokolaad sulata. Shokolaad kuidagi soovitud kujuliseks teha ja külmkappi või sügavkülma panna - kuidas keegi ise tahab ;) Mina sain sügavkülmas shokolaadikujud poole päevaga valmis ja panin shokolaadi pärast sulatamist saiakotti ning sealt edasi tegin siis lilli liblikaid jne... Kusjuures liblikas sai nii ilus, et see mul siiani alles ja ei tea mida sellega teha, sest see on nii ilus, et lausa kahju ära süüa.
Siin ka pilt sellest tordist...
Ja üks udune pilt liblikast...
Head isu! :)
Mandri-Eesti maitses kindlasti hästi! Kuidas olid lood Saare- ja Hiiumaaga? :)
ReplyDelete